Πρωτόκολλο θεραπείας διατροφικών διαταραχών βασισμένο στα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά των ασθενών με την εμπλοκή των υποστηρικτών
Dr.Maria Tsiaka
Founder and Director of Hellenic Centre For Eating Disorders

Πρωτόκολλο θεραπείας διατροφικών διαταραχών βασισμένο στα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά των ασθενών με την εμπλοκή των υποστηρικτών
Dr.Maria Tsiaka
Founder and Director of Hellenic Centre For Eating Disorders

Δημιουργοί και Πρωτεργάτες του Θεραπευτικού Πρωτοκόλλου TBT-S

Laura-Hill, PhD
Stephanie-Knatz-Peck, PhD
Christina-Wierenga, PhD
Walter-Kaye, MD

Συν-Δημιουργοί του TBT-S και Διεθνείς Συνεργάτες

Laura Hill, PhD

Η Δρ. Hill είναι η δημιουργός της θεραπείας TBT-S για ενηλίκους. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Ohio State University και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής στο University of California San Diego.

Stephanie Knatz Peck, PhD

Η Δρ. Knatz Peck είναι η δημιουργός της θεραπείας TBT-S για νέους ενηλίκους και παιδιά/εφήβους. Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο University of California San Diego και Διευθύντρια των Προγραμμάτων TBT-S και Εντατικής Οικογενειακής Θεραπείας στο UCSD Eating Disorder Center for Treatment and Research.

Christina Wierenga, PhD

Η Δρ. Wierenga είναι η νευροψυχολόγος που δημιούργησε τις ψυχοεκπαιδευτικές ενότητες που βασίζονται στην νευροβιολογία και είναι η βασική ερευνήτρια του TBT-S. Είναι Καθηγήτρια στο τμήμα Ψυχιατρικής στο University of California San Diego και συν-διευθύνει το τμήμα Έρευνας στο UCSD Eating Disorder Center for Treatment and Research.

Walter Kaye, MD

Ο Δρ. Kaye είναι ο οραματιστής και ο πρωτοπόρος στην έρευνα του Temperament Based Treatment στις διατροφικές διαταραχές. Είναι Διευθυντής του Eating Disorders Center for Treatment and Research στο University of California San Diego και Καθηγητής Ψυχιατρικής στο University of California San Diego.

TBT-S Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια για Ελλάδα και Μεσόγειο

Μαρία Τσιάκα, BA, PHD

Η Δρ. Μαρία Τσιάκα, BA Psychology, PhD Psychological Medicine , IOPN, Section of Eating Disorders, King's College , οικογενειακή- συστημική θεραπεύτρια και Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, που ιδρύθηκε το 2006 στην Αθήνα. Εργάζεται στον χώρο των διατροφικών διαταραχών από το 1997.

Δρ. Μαρία Τσιάκα, BA, PhD

Ήταν η πρώτη Eλληνίδα διδακτορική φοιτήτρια στην ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας Janet Treasure στο τμήμα Ψυχολογικής Ιατρικής, τμήμα διατροφικών διαταραχών, King’s College, Λονδίνο. Το 2012 αναπτύξε και εφαρμόσε το πρόγραμμα στο σπίτι για εφήβους και ενήλικες με σοβαρή και χρόνια νευρική ανορεξία σε όλη τη χώρα.

Επίσης είναι η μοναδική στην χώρα που εφαρμόζει το γνωσιακό  μοντέλο διαπροσωπικής διατήρησης της νόσου στις ελληνικές οικογένειες και διερεύνησε τη δυνατότητα εφαρμογής του στη νευρική βουλιμία και στην αδηφαγική διαταραχή σε συνεργασία με την καθηγήτρια Janet Treasure. Το 2016 σχέδιασε και υλοποιήσε το Πρόγραμμα Ενταντικής Θεραπείας και Σιτίσης σε ασθενείς με Διατροφικές Διαταραχές.

Επιπλέον, συνεργάζεται με την Dr. Laura Hill, δημιουργό του ΤBT-S θεραπευτικού πρωτοκόλλου για τις διατροφικές διαταραχές  και ήταν η πρώτη Ευρωπαία ειδικός που εφάρμοσε και εφαρμόζει  το τετραήμερο εντατικό πρόγραμμα Temperament Based Treatment with Supports στην Ελλάδα από 2017 στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών.

 

Από το 2018 συνεισφέρει στην σταδιακή προώθηση και διάδοση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου TBT-S στην ελληνική επικράτεια. Από το 2024 είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΤBT-S σε Ελλάδα και Μεσόγειο. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Family Based Treatment και στο MANTRA (Maudsley Anorexia Treatment For Adults).

Έχει παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια για τις διατροφικές διαταραχές . Έχει επίσης παρουσιάσει διαλέξεις σε εθνικό επίπεδο σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές, πιο συγκεκριμένα σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο της οικογένειας στη διαδικασία ανάρρωσης. Επιπλέον, έχει εκπαιδεύσει πολλούς επαγγελματίες υγείας στον τομέα. Οι ερευνητικοί της τομείς επικεντρώνονται στις  εμπειρίες των φροντιστών και των ασθενών με διατροφική διαταραχή.

 

Είναι ενεργή υποστηρίκτρια και ακτιβίστρια σε θέματα των διατροφικών διαταραχών στην Ελλάδα, μέλος του European Family Therapy Association (EFTA) καθώς και μέλος της Ακαδημίας Διατροφικών Διαταραχών (AED). Εργάζεται για την ενδυνάμωση των ελληνικών οικογενειών μέσω της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές .

Certified Trainer Certificate Maria Tsiaka(1)
Kristin Stedal, PhD

TBT-S Διεθνής Συνεργάτης στην Νορβηγία

Kristin Stedal, PhD

Η Δρ. Stedal είναι κλινική ψυχολόγος και ερευνήτρια στις διατροφικές διαταραχές. Έχει κάνει έρευνες για την νευρογνωστική λειτουργικότητα στην νευρική ανορεξία από το 2008. Το 2017, η Δρ. Stedal ξεκίνησε να εφαρμόζει το TBT-S στην Νορβηγία και συνεισφέρει στην σταδιακή προώθησή του στις Σκανδιναβικές χώρες. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια TBT-S.